Tranzakció adatok

Státusz: Eladó
Azonosító (ID): 360151044-115
Ingatlan ára: 11.999.000 HUF
Elérhetőség: +36-20-225-6556

Videó az ingatlanról

Az ingatlan értékesítője

Ternyák Anita

Ternyák Anita

Gacsó Ház Ingatlaniroda és Hitelközpont

Üzenet a hirdetőnek:

Megosztás

Alapadatok

Elhelyezkedés:
Szigetcsép
Cím:
Barátság utca
Tranzakció típusa:
Eladó
Főkategória:
telek
Alkategória:
üdülőövezeti
Telek mérete:
614 m2
Tájolás:
Dél
Víz:
utcában
Csatorna:
utcában
Gáz:
utcában
Villany:
utcában

Jellegzetességek

Belső jellemzők:
Csendes
Környezet:
Strand/Fürdő a közelben
 
Csendes úton
 
Posta a közelben
 
Vidéki táj
 
Gyógyszertár a közelben
 
Rendezett környék
 
Bolt a közelben
 
Óvoda a közelben
 
Templom a közelben
 
Erdőhöz/Zöldövezethez közel
 
Rendelőintézet a közelben
 
Vízhez közel
 
Játszótér a közelben
Közlekedés:
Buszmegálló a Közelben
 
Komp a közelben
 
Autópálya a közelben
 
HÉV megálló a közelben
Külső jellemzők:
Rendezetlen kert
 
Utcafronti

Leírás

Szigetcsép - vízpart mellett, a Barátság utcában 614 m2-es építési telek eladó!

Szigetcsépen, a Soroksári Duna-ág egyik holtág-öblénél a vízpartnál, a Strand melletti új részen, a Barátság utcában eladó egy 614 m2-es belterületi építési telek! A telek beépíthetősége 15% (+ tetőtér), a közművek (víz, villany, csatona, gáz) az utcában találhatóak, de a telekre még nem lettek bevezetve. Nyugodt, csendes, idilli hely azoknak, akik szeretik a természet és a víz közelségét.

Hétvégi házas üdülőterületen található belterületi ingatlan. Kivett, beépítetlen terület.

Beépítési mód: szabadonálló

Megengedett építménymagasság: 4 m

Beépíthetőség: 15% (+ tetőtér)

Telek dimenziói: ~ 15,5 m x 39,6 m

Telekrendezés szükséges a telket benőtt cserjék miatt.

Amennyiben horgászni, fürdőzni vagy csónakázni támadna kedve, annak sincs akadálya pár lépés távolságra a Szigetcsépi homokos szabadstrand. Az ingatlan jól megközelíthető helyen, páratlanul szép környezetben fekszik.

Távol a nagyváros zajától, elérhető távolságban az M0-ástól és Budapesttől, jól megközelíthető helyen, mégis gyönyörű zöldövezetben lakhat! Karnyújtásnyira található a szabadstrand, közel a helyi óvoda, iskola és HÉV-megálló, a településen boltok, benzinkút, orvosi rendelő, könyvtár, művelődési ház és posta is található.

Jó választás a természetet kedvelőknek, a környéken lehet túrázni, bringázni, a vizisportok szerelmeseinek a Duna közelsége számtalan lehetőséget kínál, horgászat, kajak-kenu túrák, homokos strand.

A telek környezetében már több családi ház is megépült, a képeken ezek a házak adatvédelmi okokból ki lettek homályosítva.

A Ráckevei-(Soroksári)- Duna-ág holtágai mentén található, ahol a település arculatának meghatározó, tájképvédelmi szempontból kiemelten kezelendő területe áll. A természeti értékekben bővelkedő, páratlan szépségű vizes élőhely olyan természeti tőke, melyet a település az üdülés, idegenforgalom és rekreáció számára hasznosít. A település itteni, keleti határát képező Ráckevei(Soroksári)-Duna-ág kedvező természeti adottságai, zsilipekkel szabályozható vízforgalma számos vrekreációs igény (üdülés, vízisportolás, horgászás, fürdőzés) kielégítését teszi lehetővé. A terület vonzereje a vízfelületek szemet-lelket gyönyörködtető nyugtató hatásában rejlik, mely hatást csak akkor éri el, ha az természetes szépségében mutatkozik meg. 

A környezetről: Szigetcsép a Nagy Duna és a Ráckevei(Soroksári)-Duna-ág közrefogásában fekszik, a vizes élőhelyek – különösen a Kis-Duna és mellékvizei, szigetei - Szigetcsép természeti értékei sorában meghatározóak, az országos ökológiai hálózat részét képezik, Natura 2000 területként nemzetközi védelemben is részesülnek. RÁCKEVEI(SOROKSÁRI)-DUNA-ÁG (KIS-DUNA) A jelenlegi formáját a folyószabályozás következtében elnyert állóvízi jellegű vízfolyás a jelentős terhelés ellenére is még természetközeli megjelenésű. A sekélyvízű részeken létrejött szigetek, kiterjedt nádas felületek, a vízparti szegélyeket kirajzoló bokorfüzesek, fűz-nyár ligetek a csendes, nyílt víztükörrel szép tájképi együttest képeznek. A CSUPICS-SZIGET (NAGYSZIGET) ÉS HOLTÁG A Csupics-sziget és mellékága az RSD talán legváltozatosabb, természeti értékekben leggazdagabb területe. Kiemelkedő természeti értéke az úszóláp. A láptó, úszóláp, láprét, rekettyés, láperdő szukcessziós sor közül itt szinte valamennyi megtalálható. Létrejötte a Szigetcsépi holtág (Bobonkov-szakadék) kialakulásával függ össze. A vízmosásból kiülepedő hordalék szinte teljesen körbevette a Csupics-szigetet, elzárva a csépi mellékágat, és harmadára szűkítve a főág szélességét. Ezen a hordalékban gazdag területen alakult ki a ma védelem alatt álló terület, mely a Dunavarsány, Szigetszentmiklós és Taksony térségében található úszólápokkal együtt Európa második legnagyobb kiterjedésű ingólápos területe.A vízminőség javításában is jelentős szerepet játszó, mocsári, illetve vízparti növények alkotta úszólápok számos ritka, védett növény- (tőzegmoha fajok, hússzínű ujjaskosbor, mocsári nőszőfű, tőzegpáfrány, sárga tavirózsa) és állatfajnak (törpegém, pettyes vízicsibe, récék, bölömbika, vöcsök, haris, réti csík, vágócsík, mocsári teknős, vízicickány, vidra stb.) adnak otthont.

Ha felkeltettem érdeklődését, akkor várom hívását, hogy személyesen is megmutathassam!

Ternyák Anita 0620-225-6556 ternyak.anita@gacsohaz.hu

Gacsó Ház Ingatlanközvetítő Kft.
INGATLAN  HITEL  BIZTOSÍTÁS

Irodáink:

1163 Budapest, Veres Péter út 39.
2440 Százhalombatta,  Erkel Ferenc körút 1. (üzletsor)

Szívügyünk az otthonod! 

Az ingatlanoknak mérete és ára van. Az otthon igazi értéke viszont felbecsülhetetlen - ezért az értékbecsléstől a birtokbaadásig végigkísérünk az ingatlan adásvétel folyamatán, hogy végig anyagi, jogi és érzelmi biztonságban legyél.