Tranzakció adatok

Státusz: Eladó
Azonosító (ID): 360151044-115
Ingatlan ára: 12.000.000 HUF
Elérhetőség: +36-20-225-6556

Videó az ingatlanról

Ingatlan képei

Az ingatlan értékesítője

Ternyák Anita

Ternyák Anita

Gacsó Ház Ingatlaniroda és Hitelközpont

Üzenet a hirdetőnek:

Megosztás

Alapadatok

Elhelyezkedés:
Szigetcsép
Cím:
Barátság utca
Tranzakció típusa:
Eladó
Főkategória:
telek
Alkategória:
üdülőövezeti
Telek mérete:
614 m2
Tájolás:
Dél
Víz:
utcában
Csatorna:
utcában
Gáz:
utcában
Villany:
utcában

Jellegzetességek

Belső jellemzők:
Csendes
Környezet:
Vízhez közel
 
Játszótér a közelben
 
Strand/Fürdő a közelben
 
Csendes úton
 
Posta a közelben
 
Vidéki táj
 
Gyógyszertár a közelben
 
Rendezett környék
 
Bolt a közelben
 
Óvoda a közelben
 
Templom a közelben
 
Erdőhöz/Zöldövezethez közel
 
Rendelőintézet a közelben
Közlekedés:
Buszmegálló a Közelben
 
Komp a közelben
 
Autópálya a közelben
 
HÉV megálló a közelben
Külső jellemzők:
Rendezetlen kert
 
Utcafronti

Leírás

Szigetcsép - vízpart mellett, a Barátság utcában 614 m2-es építési telek eladó!

Szigetcsépen, a Soroksári Duna-ág egyik holtág-öblénél a vízpartnál, a Strand melletti új részen, a Barátság utcában eladó egy 614 m2-es építési telek! A telek beépíthetősége 15% (+ tetőtér), a közművek (víz, villany, csatona, gáz) az utcában találhatóak, de a telekre még nem lettek bevezetve. Nyugodt, csendes, idilli hely azoknak, akik szeretik a természet és a víz közelségét.

Amennyiben horgászni, fürdőzni vagy csónakázni támadna kedve, annak sincs akadálya pár lépés távolságra a Szigetcsépi homokos szabadstrand. Az ingatlan jól megközelíthető helyen, páratlanul szép környezetben fekszik.

Távol a nagyváros zajától, elérhető távolságban az M0-ástól és Budapesttől, jól megközelíthető helyen, mégis gyönyörű zöldövezetben lakhat! Karnyújtásnyira található a szabadstrand, közel a helyi óvoda, iskola és HÉV-megálló, a településen boltok, benzinkút, orvosi rendelő, és posta is található.

Jó választás a természetet kedvelőknek, a környéken lehet túrázni, bringázni, a vizisportok szerelmeseinek a Duna közelsége számtalan lehetőséget kínál, horgászat, kajak-kenu túrák, homokos strand.

A telek környezetében már több családi ház is megépült, a képeken ezek a házak adatvédelmi okokból ki lettek homályosítva.

A Ráckevei-(Soroksári)- Duna-ág holtágai mentén található, ahol a település arculatának meghatározó, tájképvédelmi szempontból kiemelten kezelendő területe áll. A természeti értékekben bővelkedő, páratlan szépségű vizes élőhely olyan természeti tőke, melyet a település az üdülés, idegenforgalom és rekreáció számára hasznosít. A település itteni, keleti határát képező Ráckevei(Soroksári)-Duna-ág kedvező természeti adottságai, zsilipekkel szabályozható vízforgalma számos vrekreációs igény (üdülés, vízisportolás, horgászás, fürdőzés) kielégítését teszi lehetővé. A terület vonzereje a vízfelületek szemet-lelket gyönyörködtető nyugtató hatásában rejlik, mely hatást csak akkor éri el, ha az természetes szépségében mutatkozik meg. 

A környezetről: Szigetcsép a Nagy Duna és a Ráckevei(Soroksári)-Duna-ág közrefogásában fekszik, a vizes élőhelyek – különösen a Kis-Duna és mellékvizei, szigetei - Szigetcsép természeti értékei sorában meghatározóak, az országos ökológiai hálózat részét képezik, Natura 2000 területként nemzetközi védelemben is részesülnek. RÁCKEVEI(SOROKSÁRI)-DUNA-ÁG (KIS-DUNA) A jelenlegi formáját a folyószabályozás következtében elnyert állóvízi jellegű vízfolyás a jelentős terhelés ellenére is még természetközeli megjelenésű. A sekélyvízű részeken létrejött szigetek, kiterjedt nádas felületek, a vízparti szegélyeket kirajzoló bokorfüzesek, fűz-nyár ligetek a csendes, nyílt víztükörrel szép tájképi együttest képeznek. A CSUPICS-SZIGET (NAGYSZIGET) ÉS HOLTÁG A Csupics-sziget és mellékága az RSD talán legváltozatosabb, természeti értékekben leggazdagabb területe. Kiemelkedő természeti értéke az úszóláp. A láptó, úszóláp, láprét, rekettyés, láperdő szukcessziós sor közül itt szinte valamennyi megtalálható. Létrejötte a Szigetcsépi holtág (Bobonkov-szakadék) kialakulásával függ össze. A vízmosásból kiülepedő hordalék szinte teljesen körbevette a Csupics-szigetet, elzárva a csépi mellékágat, és harmadára szűkítve a főág szélességét. Ezen a hordalékban gazdag területen alakult ki a ma védelem alatt álló terület, mely a Dunavarsány, Szigetszentmiklós és Taksony térségében található úszólápokkal együtt Európa második legnagyobb kiterjedésű ingólápos területe.A vízminőség javításában is jelentős szerepet játszó, mocsári, illetve vízparti növények alkotta úszólápok számos ritka, védett növény- (tőzegmoha fajok, hússzínű ujjaskosbor, mocsári nőszőfű, tőzegpáfrány, sárga tavirózsa) és állatfajnak (törpegém, pettyes vízicsibe, récék, bölömbika, vöcsök, haris, réti csík, vágócsík, mocsári teknős, vízicickány, vidra stb.) adnak otthont.